Дарън Кейхил: Томич и Димитров са бъдещето



14-12-2010 18:10 | Николай Драгиев

Един от най-уважаваните тенис специалисти и бивш треньор на Андре Агаси и Лейтън Хюит, Дарън Кейхил определи Григор Димитров и Бърнард Томич като най-впечатляващите таланти в днешно време.

Според него двамата имат всички шансове да достигнат ниво топ 10, но само при положение че положат наистина много труд. За Кейхил в днешно време е по-трудно даден младок да пробие, тъй като нивото на играта е в един от пиковите си моменти.

"В момента мъжкият тенис е на невероятно ниво. Новите кордажи и технологии свързани с ракетите, неминуемо карат играчите да бъдат изключително силни и здрави, да са уверени във възможностите си. Най-добрите в света в момента са на изумително ниво," анализира Кейхил.

"Ето например Анди Мъри може да изпълнява всякакви удари, но той е изключително физически подготвен. За да се убедите колко всъщност е бърз, трябва да го видите в действие на корта."

Освен всичко австралийският треньор не вижда реална заплаха в близко бъдеще за Голямата четворка - Надал, Федерер, Джокович и Мъри. "Роджър ще бъде претендент за титлите от Шлема в следващите няколко години. Назначаването на Пол Анакон за негов наставник беше добър ход. Той е много умен играч. Сега е още по-агресивен на корта и успява да запази нужната свежест, играейки по-кратки срещи," категоричен е още Кейхил.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини