Григор за финала: Мач като мач - не ми е първи, няма да ми е последен



30-04-2016 19:31 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул

Пресконференция на Григор Димитров след победата със 7:6 (0), 7:6 (2) над Иво Карлович на полуфиналите на АТР 250 турнира на клей в Истанбул:

- Григор, с всеки изминал мач играеш все по-добре. Какво промени в играта си?
- Това разочарова ли те? (смее се). Нямам какво толкова да кажа, резултатът говори ясно. Иво е много труден опонент и знаех, че трябва да запазя спокойствие и да използвам всеки момент, който се открие пред мен. Изиграх два добри тайбрека. В тези моменти е много важно да остана концентриран и да се опитвам да вкарам топката в корта. Днес направих няколко много добри ретура в тайбреците, пласирах топката в близост до линиите. Направих минипробив, след това още един, а това прави нещата по-лесни.

- Срещу Карлович не може да имаш лесен мач. Какъв е коментарът ти за двубоя?
- Много от тях (тенисистите) сервират добре, но според мен Иво притежава най-опасният сервис. Беше игра на нерви в началото. Не можех да вкарам ретур, не можех да намеря мястото си в корта, което понякога е доста опасно, защото имаш само два сета да се поправиш след първия. Играех добре, когато беше важно. Ретурите – това беше най-важното нещо за мен.

- Финалите са по-специални мачове...(Григор Димитров прекъсва въпроса).
- Ще те спра в момента. Няма нещо по-специално за мен от утрешния мач. Като се замислим утре имам един мач, в понеделник съм в Мадрид и играя отново, така че не виждам нищо по-специално, мач като мач. Не искам да си обременявам главата, че това ми е последния мач в живота, не, въобще не го мисля. Това няма да ми е първия или последния финал и не е. Просто трябва да се фокусирам върху мен и върху играта ми, както казах и в предишните интервюта. Това ми е най-важното нещо в момента. Няма значение срещу кого играя, въпросът е как играя.

- С какво успя да разколебаеш Карлович за тайбреците?
- Иво, като играч, в трудни моменти рискува адски много. И някой път знам, че е нервен, това съм го забелязал в много от двубоите му. Знаех, че колкото повече ретури вкарвам, той ще се замисли къде да сервира, как да сервира, с каква скорост да сервира. А в такива мачове това някой път е всичко.

- Изглеждаш все по-стабилен с всеки изминал мач в Истанбул. Ще видим ли тази настройка утре?
- Да се надяваме. Както казах – важното е да изляза със същата нагласа и просто да играя. За мен това е най-важното нещо в момента. Предстоят ми още два турнира един след друг, така че колкото мога повече мачове да изиграя на клей, толкова по-добре. Все пак предстоят едни от най-големите турнири – Мадрид и Рим, след това Париж. Абсолютно спокоен съм в момента, играта ми малко по малко започва да се стабилизира, станах по-постоянен.

- Българските знамена помагат ли ти?
- Да, винаги. Аз това съм го казвал и преди. Където и да съм, няма значение дали съм на 200 км от България или на 20 000 км, българските флагове винаги ми помагат. Аз имам български паспорт, играя за България, така че...

- Кога за последно беше печелил тайбрек със 7:0?
- Не мога да си спомня. Между другото, точно това си мислех след мача (усмихва се). Особено срещу такъв играч...по-скоро не ми се е случвало. Мисля, че ми е за първи път.

- Дано да не е за последен...
- Дано (усмихва се).

снимка: Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини