Финал за Григор Димитров!



30-04-2016 18:26 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул

Григор Димитров е първият финалист на АТР 250 турнира на клей в Истанбул. Българинът пречупи със 7:6 (0), 7:6 (2) гиганта от Хърватия Иво Карлович след 100 минути игра на централния корт „Гаранти Коза Арена”, като по този начин си заслужи правото да спори за титлата в неделя.

Двубоят бе изгледан на живо от повече от 1000 зрители, а в ложата на Григор места заеха неговите родители Димитър и Мария, треньорът му Франко Давин и мениджърът му Георги Стоименов.

В целия мач пробиви нямаше и логично и двата сета бяха решени в тайбрек, където Григор Димитров бе безупречен и загуби общо 2 точки. Григор приключи срещата с 10 аса и 2 двойни грешки на сметката си. Балансът при Карлович пък бе 9:3, като и трите двойни грешки хърватинът регистрира в тайбреците.

За Димитров това е втори финал за сезона, след като през януари загуби спора за трофея на турнира на твърди кортове в Сидни (отстъпи пред Троицки). Общо за българина това е финал №8, както и втори на клей след Букурещ 2014, където Димитров триумфира (победи Росол).

Освен това Димитров и Карлович спазиха традицията да играят поне един тайбрек-сет във всеки двубой между тях. С победата днес българинът изравни серията на 2:2 успеха в дуелите с 37-годишния хърватин.

В неделя Григор Димитров ще има за съперник във финала представител на Аржентина – Диего Шварцман или Федерико Делбонис.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини