Григор Димитров: Сам си усложних мача



27-04-2016 23:04 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул

Пресконференция на Григор Димитров след победата с 2:1 сета над Адриан Унгур на турнир в Истанбул:

- Григор, очакваше ли толкова труден мач?
- Да, винаги трябва да очаквам неочакваното. Аз не играх добре, това се видя ясно. Не съм доволен от играта си, но съм доволен от крайния резултат.

- Какво мислиш за неговия бекхенд?
- Това със сигурност е най-добрия му удар. По време на двубоя се опитвах да го движа повече, да го карам да играе и на форхенд. Мисля, че когато бях със сет и пробив напред той успя да промени играта си драстично. Той започна да намира ударите си. Когато имах точки за пробив той пласираше топката върху линията. Мисля, че той направи невероятен двубой. В крайна сметка обаче аз спечелих срещата, което е най-важното в края на деня.

- В момента си 29-и в ранглистата. Какви са целите ти?
- Не мисля за ранглистата. Това е нещо, което може да се промени бързо, дори само с един турнир. Най-важното нещо за мен в момента е играта ми. Днес не играх по най-добрия начин.

- Имаше момент, в който Унгур беше на две точки от победата. Какво си мислеше тогава?
- Със сигурност не мислих, че ще загубя (смее се). В такива моменти е важно да запазиш концентрация, да мислиш за следващата точка. Постарах се да се представя добре в тези моменти и да мисля позитивно. Винаги съм изисквал много от себе си, винаги съм искал да играя перфектно или поне близо до перфектното, но знам, че е трудно това да се случва постоянно.

- Победителите не ги съдят, но сигурно самият ти имаш доста забележки за играта ти днес?
- Наистина нямах добър мач, но победих, което е най-важното. Много от нещата, които днес не направих както трябва, ще ги променя. Адриан не е случаен играч, а освен това той имаш и мач повече от мен тук. Той е типичен клей-корт играч, с много добър бекхенд, движи се отлично по корта. Искам да съм максимално спокоен и да се възползвам от всяка една негова грешка. Винаги подобни мачове за мен са били позитивни. В крайна сметка тенисът е проста игра, колкото повече я усложняваш, толкова повече проблеми имаш. Днес си усложних мача. Изцяло вината си беше моя, но в същото време искам да дам кредит и на опонента. Тренирал съм с него и знам, че играе добре.

- Изглеждаше така, сякаш на моменти не знаеш какво точно да направиш на корта.
- В много от топките исках да направя прекалено много с тях. Сгреших няколко форхенда, които още са ми в главата. Без да имам причина да удрям топката толкова силно направих точно това. Говорих с треньора ми след мача, много от нещата, които направих във важните моменти, са добре, за което съм щастлив.

Димитров

- Това е втори турнир за теб на клей. Чувстваш ли се вече аклиматизиран на тази настилка?
- Има разлика от клей до клей. В Монте Карло настилката беше много по-различна от тук. Два пъти играх на централния корт тук и ми беше интересно. Не очаквах кортът да е толкова бавен, което ми направи силно впечатление. Днес нямаше силно слънце и кортът беше допълнително тежък. Понякога топката тупка много криво, което днес ми изигра лоша шега, но това е част от играта.

- Имаш ли предпочитания за следващ съперник?
- Не, няма значение с кого ще играя. С Весели вече съм играл, другото момче не го познавам, но ако съм с него, ще го разузная.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини