Детронираха Федерер като номер 1 в Швейцария



14-12-2010 00:40 | Николай Драгиев

Роджър Федерер за втора поредна година не успя да се пребори за приза "Спортист на годината" в Швейцария. Той отново бе победен от състезател на "белия керван". След скиора Дидие Кюш през 2009 година, сега олимпийският шампион в ски-скока Симон Аман изпревари брюнета от Базел.

Нещо повече - Федерер остана на трето място, тъй като бе изпреварен при гласуването от бореца Килиан Венгер.

Иначе победата на Аман с 32% от гласовете, е напълно заслужена, тъй като той завоюва цели два златни медали от Олимпиадата във Ванкувър. Това е второ подобно отличие за Симон, който триумфира и през 2002 като най-добър в

Швейцария.


Получилият 18% Федерер от своя страна не уважи церемонията, но все пак в залата бе излъчено видео с негов поздрав към победителя. Иначе Роджър е бил избиран за най-добър в родината през 2003, 2004, 2006 и 2007 г.

"Аман спечели два олимпийски златни медала. Предполагам това го прави най-добър през годината," коментира преди време Федерер. "Аз дадох всичко от себе си да направя един успешен сезон. Едно е сигурно - швейцарците няма да ме избират 10 пъти подред в тази класация," откровено призна Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини