Краля на клея се завърна на трона и в Барселона



24-04-2016 20:55 | Станко Димов

Водачът в схемата Рафаел Надал спечели титлата от АТР 500 турнира на клей в Барселона. На финала местният любимец се наложи с 2:0 сета над втория поставен Кей Нишикори, в отделните части 6:4, 7:5 след малко повече от 2 часа игра. По този начин Рафа приключи перфектната за него седмица с трофей.

По пътя към успеха Надал не загуби нито един сет. Барселона пък става третият турнир, който Надал е печелил 9 пъти, след като вече стори това в Монте Карло и Барселона. Няма друг тенисист, който да е печелил конкретна надпревара от АТР толкова много пъти.

Освен това титлата е втора поредна за Надал за последните 2 седмици, след като миналата неделя вдигна трофея и в Монте Карло. Така Рафа вече има 49 титли на клей, с което изравни постижението на Гийермо Виляс. Още този сезон испанецът ще има шанса да оглави тази класация, ако спечели някой от предстоящите турнири на червено в Мадрид, Рим и Париж.

Надал започна по-силно финала и първи проби за 3:1, но Нишикори успя веднага да направи ри-брейк. В десетия гейм обаче Матадора отново взе подаването на съперника си, а този път това бе с цената на сета – 6:4.

Втората част започна с два разменени пробива, а Надал първи успя да се откъсне напред – 4:1. Нишикори обаче пак намери начин да се върне в мача и изравни за 4:4. В десетия гейм Надал получи първия си мачбол, но той дойде при начален удар на Нишикори и не бе реализиран.

Малко по-късно, когато японецът сервира за място в тайбрек, Рафа получи нови две шампионски точки. Този път испанецът се възползва и вдигна триумфално ръце, след като при 15:40 Нишикори прати топката в мрежата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини