Жребият е хвърлен – Григор срещу сърбин или квалификант



23-04-2016 14:15 | Станко Димов

Григор Димитров ще започне участието си на турнира в Истанбул срещу Филип Краинович или състезател от квалификациите. Това стана ясно след тегления жребий за основната схема. Както се очакваше, българинът е поставен под №2 и ще почива в първи кръг.

Само преди няколко дни Димитров и Краинович играха на старта на турнира в Монте Карло, а българинът се наложи с 6:3, 6:2. Общо хасковлията води с 3:0 победи в преките двубои с родения в Сомбор тенисист.

При успешен старт Димитров ще се класира за четвъртфинал, където е възможен двубой с левичаря от Чехия Иржи Весели. В тази част на схемата е и Иво Карлович, с когото Димитров може да премери сили евентуално на полуфинал.

Днес Гришо тренира отново интензивно на кортовете в Димитровград. Наставникът му Франко Давин му нахлузи специална тренировъчна маска, която затруднява дишането (на снимката). Почетният гражданин на Варна и Хасково планира да пристигне в Истанбул най-късно в неделя.

Водач в схемата е австралиецът Бърнард Томич. Миналата година Григор Димитров достигна до полуфинал в Истанбул, където бе спрян от Пабло Куевас.

Припомняме, че в квалификациите на турнира ще участва втората ни ракета Димитър Кузманов. Турнирен директор пък е президентът на родната тенис федерация Стефан Цветков.
Tennis24.bg ще има свой пратеник на турнира в Истанбул за втора поредна година.

Снимка: Желязко Вълков

ОСНОВНА СХЕМА В ИСТАНБУЛ


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини