Григор Димитров получава картина днес



21-04-2016 11:49 | Tennis24.bg

Стотици фенове на тениса в Хасково и десетки медии от цялата страна са в очакване да видят на живо звездата Григор Димитров. Днес от 17 часа на специална тържествена церемония в Хасково тенисист №1 на страната ни ще бъде удостоен със званието “Почетен гражданин на Хасково". То ще му бъде връчено от председателя на ОбС Таня Захариева.

Най-добрият български тенисист ще получи и картина, нарисувана от друг почетен гражданин - Иван Чаушев. След това Григор ще изнесе урок пред своите съотборници в ТК “Хасково 2015”, където притежава картотека №1 в клуба.

Подготовката на кортовете за церемонията е в доста напреднала фаза и дори продължи на осветление във вторник вечер, забеляза репортер на “Хасковска Марица”. Огромно количество строителни материали бяха изхвърляни с чували от работници на общината. Поливни машини обливаха обилно с вода засадените над 100 бейби чемшира, които опасват новите кортове. Вече са сложени новите пейки, пред завършване е и съблекалнята.

“Поверието гласи, че чемширът носи късмет. Когато порасне, могат да се оформят най-различни фигури от него, както правят в много държави. Дано в новия клуб да има повече желаещи деца да спортуват, а ние ще дадем всичко от себе си да ги оформим така, че да тръгнат по стъпките на Григор. Това е целта на нашия екип. Радвам се, разбира се, от факта, че Григор е тук, за да зарадва съотборниците си. Подготвили сме доста аксесоари за тържеството. Децата и феновете ще получат брошури, календари, шапки, ключодържатели и фланелки с лика на Григор”. Това заяви бащата на тенисиста Димитър Господинов, който е в управата на "Хасково 2015".

Веселин Тончев, в. "Хасковска Марица", специално за Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини