Надал започна с лесна победа



20-04-2016 18:14 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата и осемкратен победител Рафаел Надал се класира за третия кръг на турнира на клей в Барселона след убедителна победа.

Шампионът от Монте Карло продължи серията си на червено след 6:3, 6:2 срещу сънародника си Марсел Гранойерс след час и половина игра.

Гранойерс започна с пробив, който постигна при четвъртата си възможност. Рафа отговори с рибрейк, също при четвъртия шанс, а след това направи серия до 4:1. При 5:3 левичарят от Манакор сервираше за сета, поведе с 40:15 и спечели първата точка.

Надал стартира втората част с пробив, който може и да дублира за 3:0, но съперникът му се пребори за подаването си. Все пак неизбежното се случи за 5:3. След това Рафа застана на началния удар, бързо стигна до 40:15 и реализира втория си мачбол.

На осминафиналите Надал ще играе отново срещу сънародник. Това е участващият с "уайлд кард" 35-годишен Алберт Монтанес, победил португалеца Жоао Соуса с 6:1, 6:3.

Преди това шампионът от последните две издания и втори в схемата японец Кей Нишикори спечели с 6:4, 6:2 срещу Тимо де Бакер. Холандецът оказа сериозна съпротива в първия сет. Нишикори проби в първия гейм, но трябваше да отразява два брейк пойнта в четвъртия.

Във втората част шестият в света Кей постигна пробиви в първия и седмия гейм и след това бързо приключи мача след 68 минути игра. Следващият съперник на азитеца е №11 Жереми Шарди от Франция.

Подарък за 19-ия рожден ден си направи Александър Зверев. Германецът е в трети кръг, след като надделя след два часа и полова над Томас Белучи от Бразилия с 6:3, 6:7(3), 7:5. Липсата на опит попречи на Саша да приключи в два сета. Той проби за 6:5 във втората част, но допусна съперникът да направи рибрейк и после да спечели тайбрека. В решителния сет обаче двуметровият тийнейджър показа здрави нерви и проби, при това на нула, в 12-ия гейм, за да спечели срещата.

зверев
На пресконференцията след мача турнирният директор Алберт Коста изненада Зверев с торта. Следвщият съперник на хамбургчанина е Малек Джазири от Тунис.

Виктор Троицки и Фабио Фонини ще се срещнат на осминафиналите след победи със странни резултати. Осмият поставен сърбин спечели срещу Мартон Фучович от Унгария с 6:4, 1:6, 6:0. Италианецът, който е №12 в схемата, пък преодоля руснака Михаил Южни с 3:6, 6:0, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини