Анри Льоконт: Дали Надал може да издържи петсетов мач?



20-04-2016 16:39 | Tennis24.bg

Френската легенда Анри Льоконт изрази съмнения, че завръщането на Рафаел Надал ще е трайно. Испанецът спечели деветата си титла от турнира в Монте Карло и мнозина специалисти бързо обявиха, че това е новото начало на мита за Рафа Надал. Льоконт също призна, че е останал впечатлен от формата на бившия номер 1 в света. Левичарят от Франция обаче се съмнява, че Надал би издържал на същото темпо в турнир от Големия шлем и петсетови мачове.


„Дали се е върнал? Мисля, че трябва да сме спокойни, но да, това беше неговото завръщане. Той ме впечатли във финала срещу Гаел. Рафаел игра както преди, но дали може да задържи ритъма си в пет сета? Освен това трябва да започне да сервира по-добре. Имаше някои слабости миналата седмица в Монте Карло. Но ако истинският Надал се завърне, тенисът може само да спечели. По време на периода на несигурност на Рафа, никой всъщност не доминира на клей. Може би освен Стан Вавринка, който спечели „Ролан Гарос“, но така и нямаше хегемон на тази настилка“, коментира Льоконт.


За сънародника си Гаел Монфис, който игра финал срещу Надал, Льоконт каза: „Той е израснал. Изглежда по-фокусиран. В края на мача изглеждаше разочарован от загубата си. Това е добре. Противникът му беше по-здрав физически. Гаел трябва да е в топ 10. Изглежда е добре подготвен и ще е в топ-форма за „Ролан Гарос“. Но дали може да спечели титлата? Може. Това не е само мечта. Мисля, че е стигнал до нивото. Но, за да спечелиш турнир от Големия шлем, трябва да побеждаваш най-добрите. Той е почти там.“


Легендата не спести топлите си думи и за Новак Джокович. Сърбинът отпадна в първия кръг на турнира от младия чех Иржи Весели. „Все пак и той е човек. Случва се. Новак ще е добре подготвен за Откритото първенство на Франция. А и почивката също е много важна“, завърши Льоконт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини