Тенисът на върха на световния спорт



19-04-2016 08:56 | Любомир Тодоров

Новак Джокович и Серина Уилямс донесоха поредното признание на тениса като индивидуален спорт №1 в света. Те получиха на церемония в Берлин наградите "Лауреус" за най-добър спортист и спортистка в света за 2015 година.

Сърбинът получи от пилота във Формула 1 Нико Розберг за втора поредна година статуетката и я спечели общо за трети път. Той изпревари в допитването Лионел Меси, Юсейн Болт и Люис Хамилтън.

"Джокович изигра 88 мача през миналата година и спечели 82-а от тях. Той спечели три турнира от Големия шлем и игра финал на "Ролан Гарос". Освен това победи в още седем състезания. Малцина спортисти, ако изобщо има такива, са имали подобна година", заяви треньорът на Ноле Борис Бекер.

Миналата година Джокович не присъства на церемонията в Китай и позира с наградата по време на турнира в Монте Карло. Сега 28-годишният белградчанин благодари за признанието и посвети наградата си на Йохан Кройф и Ники Лауда.

За Серина това беше четвърти "Лауреус". Американката има вече три награди за най-добра спортистка и една за завръщане на годината. Световната номер едно доминираше през 2015 година в тениса и спечели три титли от Шлема.

На церемонията беше отдадена почит и на починалия през март Йохан Кройф, който получи посмъртно наградата "Спортен дух". Карлес Пуйол връчи приза на неговият син Жорди, който благодари за признанието от името на семейството.

За отбор на годината беше определен тимът на Нова Зеландия по ръгби, който стана световен шампион.

За цялостна спортна кариера беше награден трикратният световен първенец във Формула 1 Ники Лауда.

Снимки: БГНЕСБекер, Лили Бекер и Ноа
 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини