Димитров отстъпи позиции, Пиронкова се изкачи - ранглисти



18-04-2016 09:10 | Любомир Тодоров

Григор Димитров отстъпи с 2 места до №28 в публикуваната днес световна ранглиста на АТР. Загубата на позиции се дължи на загубените 135 точки от четвъртфинала в Монте Карло, който достигна миналата година.

Тази седмица първата ни ракета се прибира в родния си град Хасково за кратко, преди да замине за Истанбул, където ще участва в турнира от категория "АТР 250".

Димитър Кузманов изкачи 5 места до №328. Пловдивчанинът игра в събота в трети пореден чалънджър в Италия. За съжаление националът за Купа "Дейвис" отпадна в първия кръг на квалификациите в Торино след загуба от втория поставен чех Ян Сатрал с 4:6, 3:6.

При жените Цветана Пиронкова изкачи едно стъпало до №97 в класацията на WTA. Първата ни ракета открива сезона на червено тази седмица на турнира в Истанбул и започва с мач срещу Аляксандра Саснович от Беларус. Двубоят ще бъде във вторник или сряда.

Сесил Каратанчева слезе с още 3 места до 157-ото. Тя отпадна вчера във втория кръг на квалификациите в Щутгарт.

Елица Костова е на прага на завръщане в Топ 200. Националката прескочи 15 места до №202 след осминафинала в Богота.

Ново рекордно класиране отбеляза за поредна седмица Изабелла Шиникова. Тя изкачи две позиции до №225. Софиянката отпадна на старта на пресявките в Щутгарт.

Ранкингът й обаче на практика ще й позволи да дебютира в турнирите от Големия шлем, като влезе в квалификациите за "Ролан Гарос". В тях със сигурност ще участват и Каратанчева и Костова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини