Фалкони посвети титла на жертвите на земетресение



18-04-2016 07:59 | Любомир Тодоров

Ирина Фалкони спечели първа първа титла в кариерата си, след като триумфира на турнира на клей в колумбийската столица Богота.

Родената в Еквадор, но представяща Съединените щати тенисистка надделя над испанката Силвия Солер-Еспиноса с 6:2, 2:6, 6:4 в оспорван финален двубой.

Фалкони взе лесно първия сет, но във втория последната шампионка от стохилядника в София Солер-Еспиноса взе инициативата и успя да изравни частите. След това тя поведе с пробив в решителния сет. Американката губеше с 3:4 и 0:30, когато успя да върне брейка, а после да направи и още един, за да спечели трофея.

В емоционална реч Ирина посвети титлата на пострадалите от земетресението в Еквадор.
"Баща ми е там. Той искаше да дойде и да ме гледа, но след трусовете пътуването стана невъзможно. Благодаря на бог, че цялото ми семейство е добре. Но знам, че ситуацията е тежка за много хора в Еквадор. В последните 24 часа се молех непрекъснато за всички семейства и деца там", каза през сълзи Фалкони.

Успехът позволи на шампионката да се изстреля от 92-ото място в ранглистата до №67 от днес, което е близо до рекордната за нея 64-а позиция.

Снимка: БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини