Рафа изстрада деветата в Монте Карло



17-04-2016 18:31 | Любомир Тодоров

Рафаел Надал спечели за безпрецедентния девети път титлата от турнира в Монте Карло от сериите "Мастърс 1000". Така испанският левичар записа трофей №68 в стотния си финал.

Надал се наложи над Гаел Монфис със 7:5, 5:7, 6:0 след два часа и 48 минути игра на клея в Княжеството.

Рафа проби за 3:1 след излизане на мрежата. Монфис тутакси направи рибрейк, след като поведе с 40:0 и реализира втората си възможност. Левичарят от Манакор стигна до нов пробив за 5:3, след като парижанинът изпрати форхенда си в аут. Надал сервираше за сета, но Монфис пак направи рибрейк и се спаси. В десетия гейм деветкратният шампион от "Ролан Гарос" имаше три сетбола, но французинът в крайна сметка взе подаването си. При 6:5 Рафа стигна още два пъти до точка за спечелване на частта и вторият път успя без да му се налага да играе след четвъртата двойна грешка на Монфис в мача. Сетът продължи час и 14 минути.

Французинът проби за 2:1 в следващата част, а в следващия гейм затвърди от 0:40, като направи няколко форхенд уинъри. Надал все пак направи рибрейк за 3:3, след три поредни грешки на съперника. Монфис се концентрира и отново направи брейк след два поредни форхенд уинъра. Но Рафа не се отказа и тутакси го върна за 4:4. В 11-ия гейм 29-годишният Гаел пропиля три точки за пробив, но при четвъртия упя след топка в аут на Надал. Французинът сервираше за спечелване на сета при 6:5. Той поведе с 40:15 и триумфира при първия сетбол след ретур в аут на испанеца. За Монфис това беше първи сет срещу Рафа на клей в петия мач помежду им на тази настилка.

В заключителния сет Надал поведе с 2:0 с пробив, благодарение на нова двойна грешка на опонента си, който свали нивото на играта си. Рафа продължи серията си с още един пробив за 4:0, след което Монфис буквално рухна. В шестия гейм испанецът стигна до два мачбола и падна на колене ликуващ още при първия след уинър по правата.

Рафаел вдигне 28-ия си „Мастърс 1000” трофей, като по този начин се изравни на върха с Новак Джокович. Освен това Надал изравни собствен рекорд. Испанският левичар спечели втори турнир 9 пъти след "Ролан Гарос”.

Надал 
Снимки: БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини