Рафа: Всеки иска да е на мястото на Джокович



11-04-2016 21:28 | Tennis24.bg

Осем пъти Рафаел Надал е бил коронясван като Краля на турнира в Монте Карло. Днес испанецът е вдигнал глава и се надява да намери обратно победния път именно на един от любимите си турнири в кралството.

И няма как да е различно. Това е едно от най-щастливите места за него, където той наложи недостижимата си хегемония от 2005 до 20012 г. Турнирът се превърна в дома на 29-годишния испанец. С двата си полуфинала в BNP Paribas Open и Индиън Уелс, Рафа усеща, че се връща на правилния път и се надява на плодовит сезон на червено в Европа.

„Винаги е добре да съм тук. Имам много специални чувства и съм щастлив да се върна. Това е най-доброто място да се играе тенис. Потренирах добре в Майорка и тук и се надявам, да съм готов за действие. Тук съм, за да покажа най-доброто от себе си във всеки мач. Не знам колко далеч мога да стигна, но ще се опитам да играя по най-добрия начин. Не съм под стрес, както миналата година. Чувствам се много по-добре със себе си. Уверен съм. След Индиън Уелс самочувствието ми скочи. Нека видим какво ще стане“, споделя испанецът.

Надал е поставен под номер 5 в първия турнир от Мастърс сериите на АТР на клей. Той ще започне участието си срещу Лукаш Росол или Алиаз Бедене. Евентуалният му четвъртфинал ще е срещу шампиона от 2014 г. и поставен под номер 4 Стан Вавринка. Но засега Рафа мисли само с крачка напред в турнира. Преди две седмици той се отказа във втория кръг в мача си срещу Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина заради болест. Това беше като шамар след представянето му в Индиън Уелс.

„Беше важен турнир, който много харесвам, - казва испанецът за Индиън Уелс, където записа първата си победа над играч от Топ 10 за годината (над Кей Нишикори). – Участието там винаги ме изпълва с позитивизъм и енергия. Играх добре, спечелих няколко мача поред срещу сериозни съперници. И след това дойде разочарованието в Маями. Беше инцидент. Просто нещо, което се случва в спорта. Искам да продължа напред.“

Надал няма търпение отново да спечели титлата в Монте Карло. Ако това се случи, ще е за пръв път от четири години насам. Но е наясно, че не е единственият. Нито пък е фаворитът. Честта за това има номер 1 в света и защитаващ титлата си Новак Джокович. „Всеки иска да е на негово място сега. Когато печелиш, е по-лесно да продължиш да побеждаваш. Когато падаш, е по-лесно да падаш още и още. Динамиката е една и съща. Особено, когато става дума за невероятен играч като него. Трудно ще е да бъде спрян. Той ще е фаворит във всеки турнир, в който играе, поне докато не се появи някой, който да покаже нещо различно. Той е тенисистът на момента, няма съмнение. И всеки гледа на него като на победител“, разсъждава Рафа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини