Григор започна сезона на клей с победа



11-04-2016 15:34 | Станко Димов

Григор Димитров започна сезона на клей в Европа с победа. В среща от първи кръг на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло, най-добрият български тенисист се наложи с 6:3, 6:2 над преминалия през квалификациите Филип Краинович. Това беше трети дуел между двамата, като Димитров продължава да е безгрешен и записа трети успех.

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Двубоят на Court Des Princes не започна по най-добрия начин за Григор Димитров, който трябваше да спасява точки за пробив още в откриващия гейм. Българинът изоставаше с 0:40, но записа пет последователни точки и откри резултата. В четвъртия гейм Григор стигна до преднина 40:30 и успя да пробие подаването на съперника си, с което поведе с 3:1.

Сервирайки при 5:3 за успех в първата част, Димитров спаси точка за пробив и в крайна сметка взе сета с 6:3 след близо 40 минути игра.

Ранен пробив осигури на Григор преднина от 2:1 гейма във втората част. След това проби отново за 4:1, а до края нямаше проблеми да подпечата успеха си.

Във втори кръг българинът ще се изправи срещу един от неудобните си съперници – Жил Симон. Това ще бъде двубой №6 между двамата, като до момента французинът води с 4:1 победи. Последният им дуел бе в Бризбън в началото на настоящия сезон, а Григор се наложи с 6:3, 7:6 (3). Преди това обаче французинът бе записал 4 поредни победи на българина, като го е побеждавал на твърди кортове, трева и клей.

Припомняме, че Григор Димитров има да защитава четвъртфинал от миналата година, когато бе спрян от Гаел Монфис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини