Федерер - свеж и готов за Монте Карло



Федерер - свеж и готов за Монте Карло
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-04-2016 21:00 | Tennis24.bg

Принудителната почивка за Роджър Федерер, която започна след Откритото първенство на Австралия приключи. Бившият номер 1 е в Монте Карло и призна, че откъсването му от корта се е оказало полезно за него.


„Починах си истински – и психически, и физически. Вярвам, че съм готов да добавя още нещо в кариерата си, сега, когато съм свеж и мога да тренирам по-здраво“, каза швейцарецът. След Мелбърн той трябваше по спешност да се подложи на артроскопия заради разкъсване на менискуса на лявото коляно. „Томи Хаас, например, е бил контузен повече от три години в кариерата си. Но той още е в Тура, защото е свеж психически и му харесва да играе“, допълва Фед.


34-годишният швейцарец трябваше да се върне на корта още в Маями, но вирус попречи на ентусиазма му. „Щастлив съм, че се възстанових добре от болестта си. В началото си мислех, че ще ме държи известно време, но само три дни по-късно се почувствах по-добре. Пристигнах в Монте Карло преди 9-10 дни и тренирах на централния корт в 8-9 от тях. Нещата са добре, доволен съм от начина, по който се движа, по който удрям топката. Изиграх много тренировъчни сетове“, казва още швейцарецът, който няма титла в кралството.


„Монте Карло е възможност за всички добри да играят по-освободено. Обичайно е, всички сменят настилката тук“, казва Федерер, който е губил три финала тук от Рафаел Надал и един от Стан Вавринка преди две години. „Играл съм добре в Монако, но сега моите цели са просто да се върна в играта и да се почувствам добре в мачовете. Коляното не се е обаждало, но все пак големите тестове в условия на мачове тепърва предстоят. В турнир от този ранг няма лесен жребии, затова не подценявам никого. Същевременно се надявам никой да не подцени и мен, само защото съм бил контузен“, споделя Федерер.


Федерер ще срещне в първия си мач Гийермо Гарсия Лопез или Томаш Белучи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини