"Армани" избра "спортната икона" Надал



10-12-2010 16:22 | Станко Димов

Рафаел Надал разби хегемонията на футболисти и през 2011-та година ще бъде рекламно лице на "Армани". След като през последните години от италианската модна агенция неизменно избираха футболни суперзвезди, като Кристиано Роналдо, Рикардо Кака и Дейвид Бекъм, този път изборът е паднал върху най-добрия тенисист в света.

 

"Рафа бе едва на 17, изгряваща звезда в тениса, когато на един турнир в Рим сподели: "Малко се притеснявам когато пазарувам дрехи. Обикновено не знам какво да си купя, но се надявам за сметка на това да имам късмет на корта".

 

6 години по-късно момчето от Майорка е номер 1 в световния тенис, а освен това е вторият най-известен испански спортист след Фернандо Алонсо (Формула 1, Ферари). Ето защо не е изненада, че Рафа ще грейне на новата колекция бельо на "Армани", снимките за която ще започнат през февруари", отбелязва най-тиражираният спортен ежедневник в света "Гадзета дело спорт".

 

"Снимката на Рафа ще обиколи света. Той ще бъде окачен на билбордове из най-големите търговски центрове на планетата. Надал ще представи италианския дизайнер също толкова успешно, както го направиха футболните звезди Андрий Шевченко, Тиери Анри, Дейвид Бекъм, Рикардо Кака, Фабио Канаваро, Луиш Фиго, Бобо Виери и Кристиано Роналдо.

 

Началото на тази традиция датира от 1996-та година, когато Армани се спря на английския вратар Дейвид Джеймс", отбелязва още изданието.

 

"През последните месеци Рафа се превърна в истинска икона на корта. Особено за децата, които все по-често се опитват да имитират стила му. Сега е Кралят, просто го погледнете", анализират още италианските журналисти. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини