Ноле и рекордите



03-04-2016 09:40 | Tennis24.bg

Световният номер едно Новак Джокович се нуждае от само една победа, за да подобри или изравни няколко рекордни постижения в мъжкия тенис. В неделя от 20:00 часа (българско време) сърбинът се изправя срещу №6 в схемата Кей Нишикори от Япония във финала на турнира в Маями.

Успех на Ноле би означавало 28-а титла от сериите "Мастърс 1000", което би било ново върхово постижение. В момента белградчанинът и Рафаел Надал имат по 27 трофея. След тях в тази класация е Роджър Федерер с 24, Андре Агаси със 17 и Анди Мъри и Пийт Сампрас с по 11 спечелени купи от сериите. Кей няма все още нито един успех.

Победа срещу Нишикори би означавала за Джокович и шести успех в Маями, с което изравнява рекода на Агаси.

В момента Новак е 11-и във вечната ранглиста по брой победи. По ирония на съдбата той дели позицията със своя треньор Борис Бекер. И двамата имат по 713 успеха.

Ноле води с 6-2 победи срещу Самурая, като е спечелил и последните пет двубоя. През тази година те се срещнаха вече на Откритото първенство на Австралия, когато сърбинът спечели на четвъртфиналите с 6:3, 6:2, 6:4. За последно Нишикори победи на полуфинала на US Open през 2014 година, за да достигне до единствения си финал в Големия шлем.

"Кей изглежда много зрял и опитен на корта. Той играе толкова много мачове на високо ниво. Не забелязвам да изглежда притеснен или нервен при важните двубои", отдаде заслуженото на опонента си Джокович.

Нишикори не се чувства обречен във финала и е готов за предизвикателството.

"Ако аз успея да играя на високо ниво в мача, мисля, че имам шанс да спечеля титлата. Очевидно той показа прекрасен тенис през седмицата. Игра добре в Индиън Уелс и тук. Знам, ще бъде трудно, но аз ще обсъдя с моя екип какво трябва да направя срещу Новак и как да го сторя по-добре", коментира японецът, който има само един финал в "Мастърс 1000" в Мадрид през 2014-а, когато се отказа срещу Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини