Димитров: Играх по-добре във важните моменти



29-03-2016 08:44 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Григор Димитров беше в еуфория след победата си над втория в света Анди Мъри в Маями. Той достигна едва за втори път до осминафиналите на големия турнир след 2012 година. В тази фаза днес той ще се изправи срещу Гаел Монфис.

"Ако трябва да бъда честен, аз просто играх по-добре във важните моменти днес. Имах няколко възможности в мача и се възползвах от тях. Дори, след като загубих първия сет, аз запазих присъствие на духа. Останах в мача и бях напълно концентриран. Мисля, че когато губех с 1:3 в третия сет зваех, че ще имам възможност (за връщане на пробива - бел. ред.), защото ретурите ми бяха добри и играех добре в ключовите момента. Щастлив съм от всички тези неща", заяви 24-годишният Григор.


Успехът срещу Мъри беше първа победа на Димитров над играч от Топ 10 след тази над Вавринка в Мадрид през май 2015 г. Гришо за втори път в кариерата си спечели срещу някого от първите двама в ранглистата.

Следващият му съперник е Гаел Монфис. Французинът наниза 13 аса за победата над Пабло Куевас от Уругвай с 6:3, 6:4.

Двубоят на Димитров е днес и е четвърти в програмата на централния корт в Маями. Мачът трябва да стартира след този на Новак Джоковч и Доминик Тийм и едва ли ще започне преди 23:30 часа.

Монфис, с когото Григор игра демонстративен двубой в София, води с 3-1 победи в директните срещи. Единственият успех на българина беше на полуфиналав Букурещ през 2014 година, когато парижанинът се отказа при 1:5 заради контузия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини