Григор Димитров четвърта резерва за Australian Open



09-12-2010 17:17 | Николай Драгиев

Григор Димитров остана четвърта резерва на организаторите на Australian Open за основната схема на турнира. Директно място в Мелбърн получиха първите 102 в света, а няколко души се възползваха от правото си "защитен ранкинг". Това разбира се е едва първият вариант на своеобразния списък, който тепърва ще се актуализира в следващия месец.

Така например Хуан Мартин дел Потро, който понастоящем е 259-и в света, ще бъде поставен под номер 5. Същото важи и за добрия приятел на Гришо Дмитрий Турсунов, който влиза под номер 60, въпреки че също е далеч извън топ 100.

Пред Григор Димитров не остава нищо друго освен да очаква отказване на поне четирима състезатели, за да може да попадне директно в основната схема. Той има вариант да играе и квалификации. Там той ще бъде поставен сред първите четири и ще има сравнително удобни съперници. За да влезе в основната схема обаче ще трябва да постигне три победи в пресявките.

От сега е сигурно че 70-ият Фернандо Гонзалес със сигурност пропуска шоуто в Мелбърн, тъй като претърпя тежка операция и му остават още месеци лечение.

Засега няма категорични индикации за други състезатели сред първата стотица, които имат сериозни травми. Все пак края на сезон 2010 пропуснаха доста играчи, които не се знае дали ще са подготвени за първия турнир от Големия Шлем.

Сред тях са: Жо-Вилфред Цонга, Хуан Карлос Фереро, Жулиен Бенето, Иво Карлович, Игор Андреев.

Преди Григор като "резерви" са предвидени Карол Бек, Даниел Брандс, Алехандро Файя, които са съответно номер 103, 104 и 105 в ранглистата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини