Григор Димитров с трисетова победа



26-03-2016 23:35 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Григор Димитров започна успешно участието си в турнира в Маями.
Поставеният под №26 хасковлия в схемата победи Федерико Делбонис от Аржентина със 7:6(8), 4:6, 6:4 след два часа и 39 минути игра, в която качествените изпълнения се редуваха с грешки, може би предизвикани и от поривите на вятъра.

Гришо стигна до единствените точки за пробив в частта в четвъртия гейм, но сбърка от бекхенд и при двете си възможности. Стигна се до тайбрек, който премина през много перипетии. Аржентинският левичар поведе с 6:4 точки, но пропиля двата сетбола. След това пък 24-годишният Димитров стигна до възможност, но не успя. Делбонис профука и трети шанс, след което българинът взе частта след добро излизане на мрежата и печеливше бекхенд воле.

Българинът отрази две точки за брейк на съперника в четвъртия гейм на следващия сет и измъкна подаването си за 2:2. В заключителния гейм Делбонис проби на нула след непредизвикани грешки на Григор и изравни частите.

Димитров се съсредоточи и започна решителната част с пробив. Той го удържа до края. В заключителния гейм Гришо поведе с 40:0 и триумфира още при първия си мачпойнт след като топката, изпратена от аржентинеца спря в мрежата.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ.

Следващият съперник на Димитров ще бъде победителят от мача между №2 в схемата Анди Мъри от Великобритания и Денис Истомин от Узбекистан.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини