Тони Надал: Рафаел записа морален успех срещу Джокович



25-03-2016 12:45 | Tennis24.bg

Рафаел Надал е записал морален успех срещу Новак Джокович в Индиън Уелс. Това мнение изрази треньорът на испанеца Тони Надал. Както е известно, Рафа и Ноле се срещнаха на полуфинал в Калифорния, а световният №1 записа победа в два сета – 7:6 (5), 6:2. В първия сет Надал пропусна сетбол при 5:4 в своя полза и сервис на Джокович. Според Тони, неговият племенник е показал добър прогрес.

„Мачът срещу Джокович в Индиън Уелс беше морален успех за нас. Рафаел бе равностоен в първия сет и резултатът бе оспорван. Ясно е, че Джокович е недостижим в момента. Ако продължава по същия начин, ще бъде трудно някой да го спре. Смятам, че играта на Рафаел в Индиън Уелс бе на ниво. Сега трябва да запази това равнище и в Маями, за да навлезе после в сезона на клей с добри очаквания”, коментира чичо Тони.

Надал ще започне участието си в Маями в събота вечер, а негов съперник във II кръг ще бъде Дамир Джумхур. Рафа и Джокович този път попаднаха в различни половини и нов двубой между тях е възможен само на финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини