Дел Потро си осигури среща с Федерер



24-03-2016 08:51 | Любомир Тодоров

Завръщането на Хуан Мартин дел Потро в тениса продължава по план. Аржентинецът се класира за втория кръг на турнира в Маями от категория "Мастърс 1000", където го очаква №3 Роджър Федерер.

Дел Потро спечели срещу своя сънародник Гуидо Пея с 6:0, 7:6(4) след час и половина игра. Кулата от Тандил беше безкомпромисен в началото и взе първите седем гейма в мача. Пея се съвзе и поддържаше равновесие във втората част. Той отрази мачбол при 4:5. В тайбрека Хуан Мартин стигна до втора точка за спечелване на двубоя при 6:4 точки и този път не сбърка.

Точно преди година 27-годишният Дел Потро изигра последния си мач преди да се подложи на операции в Маями, където загуби от Вашек Поспишил. Той се завърна едва през февруари в Делрей Бийч, а после игра и в Индиън Уелс, преди да дойде във Флорида.

Федерер не е играл от края на януари заради операция на менискус. Швейцарецът води с 15-5 победи срещу аржентинеца. Но Делпо е нанесъл три от най-тежките загуби на Роджър. Той спечели на финала на US Open през 2009 година и на финалите в родния град на рекордьора по титли от Големия шлем Базел през 2012 и 2013 г.

Незабравим ще остане полуфиналът между двамата на Олимпийските игри в Лондон, когато Федерер надделя в епичен мач с 3:6, 7:6(5), 19:17. За последно Роджър и Хуан Мартин се срещнаха в групите на ATP World Tour Finals в британската столица, когато швейцарският маестро се наложи с 4:6, 7:6(2), 7:5.

Стана ясен и първият съперник на световния номер едно и шампион от миналата година Новак Джокович. Той ще играе във втория кръг срещу младия британец Кайл Едмънд, който отстрани чеха Иржи Весели с 6:4, 5:7, 7:6(6).

В двубой между двама 18-годишни таланти Александър Зверев успя да се наложи над американеца Майкъл Мо със 7:6(3), 7:6(4) след почти два часа игра. Във втория кръг двуметровият германец ще играе отново срещу янки. Това е №31 Стив Джонсън.
зверев

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини