Раонич – разочарован и доволен



21-03-2016 12:04 | Tennis24.bg

Разочарован и едновременно с това доволен от себе си и представянето си в Индиън Уелс остана канадският финалист Милош Раонич. Той загуби финала от световния номер 1 Новак Джокович с 2:6, 0:6, но търси и позитивите от двете седмици на турнира.

„Има много позитиви. Сега е много разочароващо, но в края на деня, след две седмици мачове, се замислям, че преди това не играх въобще. Да съм тук, да съм играл финал на един от най-големите турнири за годината, е страхотен прогрес. Надявам се да продължа по този начин, да съм здрав и да ставам по-добър всеки ден. Трябва да работя още по-упорито. Мисля, че съм на прав път. Просто трябва да подредя всичко по-добре и да съм по-ефективен. Имам нещо в себе си, очевидно трябва да поровя по-дълбоко, за да го стигна“, каза Раонич, който игра полуфинал на Откритото първенство на Австралия, а след това отсъстваше от корта заради травма.

Канадецът обяви, че е доволен от себе си във финала, макар да получи пет пробива срещу световния номер 1 Новак Джокович. Раонич спечели 23 от 30 първи сервис точки.

„Всички знаем какво може да прави Новак. Той може би има най-добрия ретур в историята. Не е добър само, когато топката е близо до него. Той е още по-добър, когато е далеч от него“, коментира още Милош. Раонич ще се подложи на серия прегледи, след които ще се реши дали ще може да играе на Откритото първенство на Маями. „Чувствам се почти като на Откритото първенство на Австралия, макар да не съм толкова зле“, заключи Раонич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини