Джокович отново отчая Надал



20-03-2016 00:31 | Станко Димов

Новак Джокович победи Рафаел Надал с 2:0 сета в очаквания с огромен интерес втори полуфинален двубой на „Мастърс 1000” турнира в Индиън Уелс. Водачът в световната ранглиста се наложи със 7:6 (5), 6:2 и за трета поредна година ще спори за трофея в Калифорния.

За разлика от последните им няколко дуела, които минаха под тотална доминация на Джокович, този път двубой се получи и Надал имаше своите шансове, но последната дума бе за сърбина. Надал се представи много силно в първата част, където имаше и сетбол при 5:4, но в крайна сметка отново не намери начин да пречупи водача в ранглистата.

Това беше 48-ми двубой между двамата, като Джокович вече води с 25:23 победи. За последно Матадора се справи с този опонент на финала на „Ролан Гарос” през 2014. Ноле е спечелил 10 от поредните 11 мача с бившия водач в ранглистата.

Надал започна по-силно срещата и след ранен пробив поведе с 2:0. Испанецът обаче не успя да затвърди преднината си и след рибрейк се стигна до 2:2. В десетия гейм Надал стигна до сетбол, но със сервис на своя страна световният №1 се измъкна от ситуацията и изравни за 5:5. В последствие се стигна до тайбрек, където Ноле поведе с 4:1, а след това и с 5:2 точки, но Надал успя да изравни за 5:5. Последната дума все пак бе на страната на сърбина, който след пореден минипробив затвори сета – 7:6 (5).

Още от началото на втората част Джокович подложи под огромно напрежение началният удар на Надал и пробивът бе въпрос на време. Шампионът от миналата година успя да се справи със сервиса на Надал в шестия гейм и поведе с 4:2, след което до края на двубоя не допусна колебания и подпечата мястото си на финала в неделя, където го очаква Милош Раонич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини