Прикован на количка тенисист изкачи Мусала



17-03-2016 15:18 | Tennis24.bg

Влади Гюров е на 34. Последните 15 години прекарва в инвалидна количка заради инцидент на пътя. Това му помага да преоткрие себе си. И въпреки инвалидната колична, Влади спортува. При това спортува много – тенис, баскетбол, колоездене, плуване, гмуркане и още куп други дейности, съобщава сайтът на БФТ.

През последната седмица много хора разбраха за неговото изкачване на връх Мусала. Всъщност изкачването далеч не е само негово. То е и на хората, които постоянно го подкрепят и обичат. На хората, които винаги са до него. Идеята за това начинание е съвместна. Приятелите са тези, които оказват пълна подкрепа на Влади и се създава сайт, който дава гласност на идеята. Планинската спасителна служба се отзовава и благодарение на нейната незаменима помощ на 8 март, 2016, Влади отново е на най-високия връх на Балканския полуостров. Поредният връх, който покорява.

Как се заражда страстта на младия мъж към тениса? През далечната вече 2005 година Борис Томов, доайенът на тениса на корт в инвалидни колички в България, предлага да Влади да пробва. И този опит води до любов към тениса, която вече продължава над 10 години. Всяка година той участва в подготвителни лагери – първият е Пловдив, а вторият е в София. След това следва Държавното първенство, в което Влади е неизменен участник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини