Джим Къриър: Вавринка може да спре Джокович в Индиън Уелс



15-03-2016 10:16 | Tennis24.bg

Тенис легендата Джим Къриър се яви като един от най-ценните коментатори за организаторите на турнира в Индиън Уелс. Бившият номер 1 в света даде дълго интервю за радиото на надпреварата и анализира цялата ситуация в мъжкия тенис.

Спечелилият четири трофея от Големия шлем американец не спести възхищението си от последния шампион на „Ролан Гарос“ Стан Вавринка. Според Къриър швейцарецът е и основната заплаха за Новак Джокович за титлата в Индиън Уелс. „Той игра впечатляващо срещу Илия Марченко. Освен това е свеж, защото не игра за Купа „Дейвис“. Ако е в добро настроение и се чувства добре физически, той наистина е голяма заплаха за всеки тук. Според мен е тенисистът, който може да се бори с Джокович“, каза Къриър. Американецът отбеляза и напредъка на французина Гаел Монфис: „Той вече се опитва да надскочи шоуто и да се държи като професионалист. Далеч по-отдаден е сега.“
Бившият номер едно обяви, че в тениса скоро ще влезе нова вълна от талантливи тийнейджъри. „Времето обаче ще покаже кои от тях ще постигнат големите успехи“, сподели Джим.

Според него Роджър Федерер още не е приключил с големите си успехи и „скоро ще го видим отново да играе великия си тенис“. Къриър не избяга и от коментар за формата на Новак Джокович и неговите 11 титли от Големия шлем. „Новак трябва да побърза, ако иска да настигне Федерер и да спечели повече от неговите 17 титли. Когато премине 30-те си години ще му е много по-трудно да печели големи турнири. Тази година има шанс да триумфира на „Ролан Гарос“ най-накрая, още повече Надал не се е възстановил. Да, Джокович има шанс да запише годишен Голям шлем“, завърши Къриър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини