Тони Надал: През 2012 не знаехме дали Рафа ще се върне



14-03-2016 20:53 | Tennis24.bg

Чичото и треньор на Рафаел Надал –Тони Надал продължи защитата на своя възпитаник от обвиненията, че е използвал допинг, и по Радио Насионал. Както е известно, бившият министър на спорта на Франция Розалин Башело обвини испанския тенисист, че е бил хваната с допинг и затова си е измислил контузия през 2012 г. Тогава Надал отсъства от кортовете цели седем месеца.

„Не мога да спра да се учудвам. Хората стават нападателни и склонни да обиждат, когато говорят за живота на другите. Фактът, че един спортен министър казва това, говори зле за организацията, която представлява. Надявам се да си плати. Племенникът ми е чист спортист и мисля, че е престъпление срещу него да се говорят такива варварски спекулации. Интересно е как може да мислиш това за човек, който през целия си живот е показвал само труд и упоритост. Какво можеш да направиш срещу такива хора? Не съм прочел нейните реплики, защото не ме интересуват“, каза Тони Надал.

Рафа вече получи сериозна подкрепа в отговор на изказването на Башело. Зад него застанаха футболният клуб „Реал“ (Мадрид), треньорът на отбора Зинедин Зидан, баскетболистът Пау Гасол и още един куп спортисти. Той вече обяви, че ще съди бившия министър.

„Искам да благодаря на всички, които защитиха Рафаел. Искам да им кажа, че той никога не би направил нещо забранено или нещо, което ще навреди на здравето му. Дори да нямаше допинг тестове, той не би взел допинг. Тази французойка явно не познава тениса. Рафа, както и всички тенисисти, е подлаган поне на 20-25 допинг проверки през годината и нито веднъж не е бил предупреждаван дори. Всичко това е наистина глупаво, още повече, че става дума за период, в който не знаехме дали той ще успее да се върне някога на корта“, завършва Тони Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини