Сърджан Джокович: Ноле ще стане най-великият



14-03-2016 20:03 | Tennis24.bg

Бащата на Новак Джокович Сърджан даде пространно интервю за „Нюзуик“. Той разкри интересни подробности от израстването на прочутия си син и стигането им до Номер 1 в света. Джокович старши разказа как в началото на кариерата си Ноле е бил унизен от Роджър Федерер през 2006 г., когато е бил на 19 по време на мач за Купа „Дейвис“ в Женева. „Ноле имаше проблеми със синузита и не можеше да диша. Беше му трудно да издържи дълги разигравания и мачове. А Федерер използва всеки удобен случай да покаже неуважението си към него заради проблема му. Никой никога не се е държал по този начин със сина ми. Не разбирам защо Федерер въобще още играе. Та той е на 34 години“, казва Сърджан. От тогава двамата са изиграли 43 мача, като сърбинът е спечелил 23 от тях.

Това не е първият случай, в който някой от приближените на Новак разкрива лошите отношения между него и бившия номер 1. Миналия юли Борис Бекер каза, че двамата се преструват на приятели.

За сметка на това Джокович старши не спести суперлативите си за Рафаел Надал. „Рафаел Надал беше легенда на една ера. Играта му обаче е много различна от тази на Новак и Федерер. Той изразходва много енергия на корта. По този начин е трудно да си постоянен. Тенисът още се нуждае от него, дано се върне и да изиграе още 2-3 сезона на високо ниво“, коментира бащата на настоящия номер 1 в света.

В интервюто той съветва Анди Мъри да е по-спокоен, за да направи следващата крачка, към върха в тениса. Шотландецът е добър приятел с Новак. „Мъри е голям талант. Той е един от най-талантливите играчи в тура въобще. Проблемът му е, че не е спокоен. Много лесно се изнервя. Когато печели, той набира самочувствие, като започне да губи, губи и фокуса си, започва да си говори с екипа си, което го разсейва. Ако се научи да се сдържа, ще стигне много по-далеч. Ще се радвам да реализира потенциала си“, коментира Джокович баща.

Родителят признава, че мечтата и целта на сина му е да стане най-успелият тенисист в историята. Новак вече има 11 титли от Големия шлем. „Винаги съм казвал, още като започна в тениса, че той ще стане един от най-великите спортисти в историята. Той е изпратен от Господ. Цялото семейство се молим за това. Той може да спечели още 10 титли от Шлема“, завършва Сърджан Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини