Димитров отпадна след 3 сета



13-03-2016 22:37 | Любомир Тодоров

Поставеният под №23 в схемата на Индиън Уелс Григор Димитров отпадна след първия си мач на турнира от категория "Мастърс 1000".

В двубой от втория кръг на централния корт българинът отстъпи на Александър Зверев от Германия с 4:6, 6:3, 5:7 след два часа и 20 минути игра.

В първата част Димитров имаше точка за пробив още във втория гейм, но не успя. Тийнейджърът от Хамбург на свой ред направи брейк за 3:2 и го удържа до края на сета.

Във втория Зверев имаше четири точки за пробив в третия гейм, но Гришо ги отрази и взе подаването си. В следващата игра българинът стигна до брейк след 10 минути и шест равенства. Накрая той успя и поведе с 3:1. В деветия гейм Димитров сервираше за изравняване на частите и го направи на нула!

КАК СЕ РАЗВИ МАЧЪТ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ТУК!

Григор започна с пробив в третия сет при третата възможност. Зверев изравни при 3:3. В заключителния гейм межата помогна на немеца да спечели мача. Първо след негов бекхенд топката от лентата на филето влезе в полето на Гришо и Саша поведе с 40:15. След това при втория мачбол ударът на Димитров също удари върха на мрежата, но остана в неговата половина.

Българинът завърши с 2 аса и 4 двойни грешки. Зверев, който е №58 в света, постигна 13 аса и направи 6 двойни грешки в мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини