Надал: Мария трябва да бъде наказана



10-03-2016 08:40 | Любомир Тодоров

Носителят на 14 титли от Големия шлем Рафаел Надал взе отношение по темата за допинга на Мария Шарапова по време на пресконференция в Индиън Уелс.

"Тя е направила грешка и трябва да бъде наказана. Трудно е да си представиш как нещо подобно може да се случи, но ставата грешки. Искам да вярвам, че Мария е направила грешка, че е проявила небрежност. Но правилата са такива и тя трябва да си плати за това. Аз самият никога не съм вземал нищо непозволено и съм много далече от допинга. Знам, че трябва да съм пример за младите и съм един вид посланик на тениса. ако вземаш допинг лъжеш себе си, а не съперниците си. Вярвам в спорта и неговите ценности", заяви Рафа.

Испанският левичар добави, че в тениса има добра антидопингова програма и играчите, които не правят правилните неща отиват на съд. Той ще очаква решението по случая с Шарапова.

Надал каза още, че се е уморил от слуховете, че взема забранени вещества и пак подчерта че никога не го е правил.

Шампионката при жените в Индиън Уелс Симона Халеп заяви, че признанието на рускинята е било тежък момент за спорта и разочарование.

"Надявам се това да няма негативно отражение върху света на тениса. Надявам се, че феновете ще продължат да обичат играта", коментира румънката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини