Зиновия Ванева спечели Държавното в зала (+ снимки)



06-03-2016 13:53 | Станко Димов

Зиновия Ванева е новата шампионка от Държавното първенство в зала. На финала 16-годишната състезателка победи с 2:1 сета Хюлия Велиева, в отделните части 6:3, 4:6, 6:3, като по този начин заслужено се поздрави с трофея.

Ванева спечели жребия и избра да сервира първа, но допусна пробив още в откриващия гейм. Това обаче по никакъв начин не смути младата състезателка, която влезе в серия от 4 последователни гейма и поведе с 4:1, след което затвори сета с 6:3.

Ванева започна отлично и втория сет и след пробив поведе с 2:1. Когато трябваше да затвърждава преднината 16-годишната тенисистка се пропука и допусна 3 последователни двойни грешки, след което и връщане на пробива – 2:2. Последваха силни минути за Велиева, която се наложи с 6:4 и вкара финала в решаваща трета част, в която Ванева успя да намери ударите си и се поздрави с трофея.

Любопитен е фактът, че Зиновия Ванева загуби едва един сет през целия турнир (на финала). Тя си гарантира 950 лв от наградния фонд. Хюлия Велиева пък пропусна възможността да направи дубъл, след като в петък, в тандем със сестра си Лютфия, спечели титлата на двойки.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини