Тийм спря Димитров в Акапулко



26-02-2016 05:48 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на АТР 500 турнира на твърди кортове на открито в Акапулко, Мексико. Най-добрият български тенисист бе победен на четвъртфиналите в надпреварата от младия австриец Доминик Тийм, в отделните части 5:7, 2:6. Срещата продължи малко повече от час и половина, в които младокът от Австрия загатна за изключителния си талант.

Тийм започна двубоя с пробив, който обаче бе върнат от Димитров за 2:2. За жалост в 11-ия гейм австриецът проби отново и поведе с 6:5, след което със сервис на своя страна си подпечата успеха в сета.

Вторият сет започна като първия – с пробив за Тийм, но с тази разлика, че този път Димитров не успя да навакса пасива си. В седмия гейм нашето момче допусна нов брейк и изоставане с 2:5, след което Тийм със сервис на своя страна и нулев гейм си подпечата класирането за полуфиналите.

Това беше първи двубой между Димитров и Тийм. Българинът напуска турнира в Акапулко с $37 500 от наградния фонд и 90 точки за ранглистата.

Тийм пък очаква следващия си съперник в турнира, който ще бъде определен от двубоя между американците Тейлър Фритц и Сам Куери.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини