Григор с втори успех в Акапулко



25-02-2016 05:22 | Tennis24.bg

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на АТР 500 турнира на твърди кортове на открито в Акапулко. Това стана факт, след като българинът се наложи с 6:3, 6:4 над американеца Доналд Йънг. Срещата между двамата продължи близо час и половина, като хасковлията постигна пети успех от шест сблъсъка с тъмнокожия си опонент.

Първият сет беше решен от един единствен пробив, дело на Димитров за преднина 5:3. След това нашето момче нямаше проблеми да затвърди и да вземе аванс 6:3 след 43 минути игра.

Силната игра на Димитров от заключителните минутки на първия сет се пренесе и в началото на втория, когато нашето момче успя да пробие и да затвърди за 2:0. Левичарят Йънг обаче не се предаде и върна пробива, след което изравни за 2:2.

Последва ключов брейк за Димитров за преднина 3:2, като до края на срещата българинът не загуби подаването си и си подпечата място на четвъртфиналите в турнира.

Григор Димитров приключи двубоя с едва един ас и 6 двойни грешки на сметката си. Българинът спечели 78% от разиграванията след първи и 44% след втори сервис. Йънг също приключи двубоя с един ас, като освен това направи 4 двойни грешки.

Следващият съперник на Григор ще бъде определен от двубоя Дмитри Турсунов – Доминик Тийм.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини