Димитров срещу американец тази вечер



20-02-2016 08:51 | Любомир Тодоров

Четвъртият поставен Григор Димитров ще се изправи срещу американеца Раджийв Рам на полуфиналите на турнира в Делрей Бийч, щата Флорида.

Това стана факт, след като 89-ият в света янки се наложи над Бенямин Бекер от Германия с 3:6, 6:4, 6:3. Преди това Гришо победи Адриан Манарино с 6:4, 7:5.

Мачът на българина е тази вечер от 22:00 часа наше време.

Малко неочаквано 31-годишният Рам, който е по-известен като специалист на двойки, е спечелил и трите си мача срещу Димитров, макар че трябва да се уточни, че те не са играли от 2012-а. Тогава американецът надделява в квалификациите на турнира от "Мастърс 1000" в Синсинати със 7:6, 7:6.

"Мина много време, откакто играхме за последен път. Имах прилични резултати срещу него, но очевидно той е станал много по-добър в последните години. Ще стане хубав мач, надявам се. Той играе добре, аз също, така че съм развълнуван от предстоящата среща", коментира Раджийв Рам.

От своя страна Димитров се оплака от ветровитото време, но беше доволен от представянето си.

"Беше тежък мач срещу левичар. Успях да остана концентриран, въпреки трудните условията за игра. Винаги е страхотно да видя български флагове по трибуните и да чуя родна реч. Винаги е добре да имаш подкрепа, където и да си. Аз съм далече от моята страна и винаги съм благодарен за тази поддръжка. Който и да е май съперник на полуфинала, няма значение за мен. Просто искам да изиграя повече мачове, да подобря играта си и с това да добия повече увереност", заяви след своята победа Григор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини