Григор продължава след изстрадан успех



18-02-2016 03:27 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на АТР 250 турнира на твърди кортове в Делрей Бийч. Това стана факт, след като българинът постигна изключително трудна победа с 2:1 сета над Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина), в отделните части 4:6, 6:4, 6:3 след близо два часа игра на централния корт.

Началото на двубоя по никакъв начин не вещаеше подобна драматична развръзка. Димитров стартира силно и поведе с 4:1 гейма, като дори имаше точки за нов пробив и преднина 5:1. Вместо това обаче Джумхур успя да вземе подаването си и влезе в страхотна серия, с която взе първия сет и поведе с пробив във втория.

В последствие босненецът имаше аванс 6:4, 3:1, но Григор успя да стабилизира играта си и да навакса изоставането за 3:3, след което да измъкне сета с 6:4. В решаващата трета част Димитров отново бе изоставащ – 1:3, но записа серия от 5 последователни гейма, с които си гарантира успеха.


След мача хасковлията призна, че съперникът му е заслужавал победата и че не е играл добре в мача. В края е останал концентриран и така е успял да спечели.


Благодарение на победата Григор Димитров достигна до трети четвъртфинал от началото на сезона. Следващият съперник пред българина ще бъде Адриан Манарино (Франция). Двубоят между двамата ще бъде в петък.

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини