България се сбогува с Трифон Иванов (снимки)



17-02-2016 17:49 | Tennis24.bg

Хиляди българи се сбогуваха с легендата Трифон Иванов във Велико Търново. Дворецът на културата и спорта в старата столица отесня за хората, дошли да почетат легендата. Залата беше пълна, а навън чакаха още хора, дошли да кажат последно сбогом на Туньо. Някои чакаха дълго.

Сред опечалените бяха и голяма част от четвъртите в света, начело с Димитър Пенев и Христо Стоичков, както и президентът на БФС Борислав Михайлов. Липсваха някои емблематични фигури като Емил Костадинов, Любослав Пенев, Емил Кременлиев, Николай Илиев... Ангажименти в чужбина попречиха на Петър Александров и Велко Йотов.

"Братчето ми, почивай в мир", рече Наско Сираков. Камата пък се сбогува доста емоционално с бившия си съекипник, като остави нещо в ковчега му.

Церемонията започна с националния химн и химна на Велико Търново. Съболезнования пратиха държавния глава Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов. Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов изнесе прощално слово, както и Бончо Генчев, който едва спираше сълзите си.

Министерството на младежта и спорта пък награди посмъртно Иванов с "Венец на победителя". Отличието беше връчено от Гошо Гинчев, съветник на министъра на спорта Красен Кралев, на майката на Трифон. Тя прие наградата и през сълзи, а една от дъщерите му подкани за аплодисменти притихналата зала, която стана на крака и аплодира емблематичния защитник за последен път..

Всичко за поклонението, четете ТУК.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини