Разчистиха пътя пред Григор Димитров



17-02-2016 13:05 | Станко Димов

Григор Димитров получи отлична възможност да спечели първа титла за сезона. Българинът се превърна в основен фаворит за трофея в Делрей Бийч, след като в първи кръг отпаднаха първите трима поставени.

Водачът в схемата Кевин Андерсън изигра само един сет, след което се отказа от участие заради контузия в дясното рамо. Роденият в Южна Африка тенисист, шампион в турнира от 2012, бе основен претендент за трофея този сезон.

Вторият в схемата Бърнард Томич нямаше здравословни проблеми, но също изхвърча на старта. Скандалният австралиец бе победен от Раджийв Рам (САЩ) със 7:6(3), 6:1. Томич бе в една половина с Григор Димитров, като двубой между двамата бе възможен на полуфинал.

Третият в схемата Иво Карлович, който дойде в Делрей Бийч като действащ шампион в турнира, също бе победен на старта. Хърватинът отстъпи с 1:2 сета пред австралиеца Джон-Патрик Смит и напусна турнира още в първия му ден.

Крахът на първите трима поставени на старта направи Григор Димитров най-високопоставеният тенисист, който продължава напред в Делрей Бийч. Тази вечер (не преди 01:00 часа) хасковлията ще се изправи срещу Дамир Джумхур (№88 в ранглистата), а победителят ще се класира за четвъртфинал. До момента Григор и Джумхур не са играли официален двубой.

На четвъртфиналите Григор може да срещне Адриан Манарино (Франция, №49) или квалификанта от Япония Татсума Ито (№120), които също играят тази вечер. Поглед още по-напред в схемата показва, че най-трудният съперник пред Григор Димитров на полуфинал, поне що се отнася до мястото в ранглистата, се очертава да бъде Стийв Джонсън (САЩ, №31). Другите възможни опоненти са Бенямин Бекер (Германия, №104), Иля Марченко (Украйна, №86) и Раджийв Рам (САЩ, №89).

В горната част на схемата тенисисът с най-висок ранкинг е Жереми Шарди, който започна седмицата като №30 в ранглистата, на 2 позиции зад Димитров. Сред по-опасните тенисисти в тази част на схемата са местните представители Сам Куери (№61) и Доналд Йънг (№58). Разбира се, не трябва да вадим от сметките и Хуан Мартин дел Потро, който се завърна на корта след 11 месечно отсъствие. Едва ли обаче мисли за титла минават през главата на аржентинеца в този момент, за когото приоритет №1 е постепенно завръщане в тура и игра без болка в оперираните китки.

Делрей Бийч е четвъртият турнир за Григор Димитров от началото на сезона. През януари българинът достигна до четвъртфинал в Бризбън, където бе победен от Роджър Федерер, игра финал в Сидни, където отстъпи пред Виктор Троицки и загуби отново от Федерер в трети кръг на Australian Open. Припомняме, че Григор Димитров има спечелени 4 титли на ниво АТР, последната от която бе на тревните кортове на Куинс Клъб през лятото на 2014-та.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини