Григор: Тук съм, за да покажа най-доброто



16-02-2016 08:24 | Любомир Тодоров

Четвъртият поставен на турнира на хард в Делрей Бийч, щата Флорида, Григор Димитров беше видимо доволен след победата си в първия кръг над Дуди Села от Израел с 6:4, 6:2. Ето какво каза пред медиите българинът.

"Беше тежко. Събудих се сутринта и времето беше чудесно. После валя, а когато се появих на корта, духаше силен вятър. Но това е част от играта и е нещо, което не можем да контролираме. Това натоварва малко повече психически, но аз бях окей днес и бях наистина концентриран. Защото Дуди е опитен тенисист и ако види малка пролука в твоята игра, със сигурност ще се възползва. След пробива в първия сет сервисът ми беше постоянен. Успях да остана спокоен. Тук съм, за да покажа най-доброто, на което съм способен", заяви Димитров след успеха.

Хасковлията говори и за миналата година, като изненадващо обяви, че е доволен от случилото се през 2015-а.

"Аз съм щастлив от миналия сезон. Знам, че никой не очаква да кажа подобно нещо, но научих много през миналата година. Беше като аларма за събуждане на и извън корта. Доволен съм, че всичко това е вече зад мен. Щастлив съм да съм тук и да тренирам. Харесвам тениса отново", допълни 24-годишният Григор.

На осминафиналите в Делрей Бийч той очаква спечелилия мача между Беранкис и Джумхур.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ДИМИТРОВ НАД СЕЛА.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини