Доминик Тийм шампион в Буенос Айрес



15-02-2016 07:18 | Любомир Тодоров

Най-младият тенисист в Топ 20 Доминик Тийм спечели титлата от турнира на червени кортове в Буенос Айрес, който е от категория "АТР 250".

На финала австриецът се наложи над испанския ветеран Николас Алмагро със 7:6(2), 3:6, 7:6(4) след два часа и 28 минути игра. В заключителния сет 22-годишният Тийм изоставаше с пробив, но успя да го върне и в последствие да спечели и тайбрека.

"Това е най-значимата ми титла, защото жребият беше много труден. Трябва ти и малко късмет, за да спечелиш такъв турнир, но може би това беше най-добрата седмица в моята кариера. Трябва да си агресивен срещу тези велики играчи, защото ако ги оставиш да диктуват условията, оставаш втори", заяви Доминик, който спечели четири трисетови победи в Аржентина, а на полуфинала спря шампиона Надал, след като отрази мачбол.

Това е четвърта титла в кариерата на австриеца, като по този показател се изравни с Григор Димитров сред тенисистите, родени през 90-те години на ХХ век. Лидер в тази класация е Милош Раонич с 8 трофея.

Тийм стана първият тенисист, спечелил турнир, след като е победил с тайбрек в третия сет на полуфинала и финала след Бърнард Томич в Богота през 2014 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини