Федерер: Мирка е №1



04-12-2010 16:40 | Николай Драгиев

Роджър Федерер за пореден път напомни, че златен олимпийски медал е основната му цел до края на кариерата. Федерер смята, че може да го постигне още през 2012 година на Олимпийските игри в Лондон. Тогава срещите ще се играят на любимия му Уимбълдън. Той обаче не изключва вероятността да остане дори до ... 2016 г., когато Олимпиадата ще се проведе в Рио де Жанейро.

Бившият номер 1 обаче признава, че най-хубавите му спомени свързани с Олимпийски игри не са толкова посветени на златото, което взе на двойки в Пекин. През 2000 г. в Сидни той срещна в олимпийското село своята съпруга - Мирка.

"Трябваше да нося флага на Швейцария на две поредни Олимпиади - в Пекин и Атина. Винаги е било мечта да мога да донеса злато на страната си. Вече имам един (на двойки със Стан Вавринка), но ще бъде повече от специално да взема такъв и в Лондон през 2012 г.," признава Роджър.

През 2016 г. Федерер ще бъде на 35 за Олимпиадата в Рио, но тя също фигурира в приоритетите му.

Попитан кое е най-запомнящото се нещо за него от най-големия спортен форум - златото в Пекин или срещата с Мирка, Фед отговаря:

"Всички тези неща правят Олимпиадата толкова важна за мен. Трудно е да избера, но Мирка е по-специална. С нея изкарахме 10 невероятни години заедно. Имаме две красиви дечица и предполагам тя е моят избор номер 1."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини