Хенман и Вавринка скептични, че Джокович ще спечели Голям шлем през 2016



10-02-2016 13:22 | Tennis24.bg

Хегемонията на Новак Джокович през 2016 г. няма да е безпроблемна, предвиди бившият топ-тенисист на Великобритания Тим Хенмън. Англичанинът обяви в интервю, че всички от Топ 4 ще се напънат, за да свалят сърбина от върха, а освен това той самият най-вероятно ще допусне грешка.


Джокович спечели 11 титли, включително три от трофеите от Големия шлем, а сезона започна със серия 12-0, като триумфира в Доха и Откритото първенство на Австралия за шести път. Той записа победи и срещу Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри. Представянето на 28-годишния Ноле доведе до прогнози, че тази година той може да стане първият тенисист с Голям шлем в календарна година след Род Лейвър от 1969 г.


Според Хенман има очевидна разлика в класата на Джокович и тази на следващите го в световната ранглиста, но тя не е много голяма. „Със сигурност те могат да го застигнат. Мъри в момента е на най-високата позиция в кариерата си и играе страхотно. Но е видно, че Джокович играе малко по-добре в момента. Миналата година Роджър игра на финала на „Уимбълдън“ и U.S. Open и Джокович го спря. Но все още са много равностойни“, каза 41-годишният Хенман. Именно двамата са фаворитите му за играчи, които могат да повторят успеха на Стан Вавринка от миналата година и да лишат сърбина от Голям шлем. „Сега Рафаел Надал очевидно не е играчът, който познаваме, но все още е сериозна заплаха на клей. Това са играчите, които могат да препънат Джокович“, казва бившият номер 4 в света.


Мнението му за края на хегемонията на сърбина бе подкрепено и от Стан Вавринка, който миналата година единствен измъкна титла от Голямата четворка, като победи Ноле на финала в „Ролан Гарос“. „Голям шлем? Ако трябва да дам прогноза, бих казал Не. Мисля, че някой друг ще успее да спечели някъде“, каза швейцарецът, който е номер 4 в света в момента.


„Ако има наистина уреждане на мачове, трябва по най-бързия начин да изтрием този порок от нашия спорт. Това е престъпление. Нямаме място за това в тениса. Освен това е важно да образоваме младите играчи, за да научат, че това е нещо много сериозно“, коментира темата на деня – уреждането на мачове – Тим Хенман.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини