Сърбия - Франция 1:1 под звуците на Брегович, Джокович и Монфис с блестящи победи



03-12-2010 20:10 | Станко Димов

След първия ден от битката между Сърбия и Франция във финала на Купа "Дейвис", битката завърши при равенство 1:1 победи. Най-добрият състезател на "петлите" Гаел Монфис буквално помете с 6:1, 7:6 (4), 6:0 третата ракета на Сърбия Янко Типсаревич, като по този начин смълча ентусиазираната публика в "Белградска арена". Радостта на западните ни съседи върна световният номер 3 Новак Джокович, който без проблеми надигра с 6:3, 6:1, 7:5 Жил Симон.

 

В първата среща "Лудия Янко", както е известен Типсаревич, започна повече от сковано мача и след като допусна две двойни грешки бе пробит още в първия си сервис-гейм. Първото подаване на Монфис също не бе сред перфектните.

 

Ексцентричният французин, подобно на опонента си, бе доста колеблив и също допусна двойна грешка, но все пак намери сили да затвърди пробива. Това сякаш се оказа преломен момент в сета, до края на който Монфис бе безгрешен - 6:1.

 

Най-равностоен в мача бе вторият сет. Двамата запазиха подаванията си и играха тайбрек, в който дори и мощната подкрепа от трибуните, не са оказа достатъчна за Типсаревич. Сърбинът така и не можеше да се задържа в разиграванията с черната перла.

 

След 7-4 точки за Монфис, тъмнокожият състезател не само взе сета, но и пречупи тотално съперника си. Последната част на мача се разви сякаш за протокола. Типсаревич нямаше отговор на нахъсаната игра на Монфис и дори не успя да вземе гейм - 0:6. Интересното е, че французинът не допусна нито един пробив за три сета игра.

 

 

Напрежението в Белград преди мача на Новак Джокович бе голямо, тъй като при втори неуспех, битката щеше да изглежда предрешена. Ноле обаче показа железни нерви и нито за момент не даде шанс на Симон, който очевидно не е в най-добрата си форма.

 

Първият сет бе равностоен до 3:3, когато след 15 минути битка в седмия гейм, Джокович стигна до пробив. Оттам нататък той спечели 9 от следващите 10 гейма. Това на практика предреши крайния изход от този двубой. В края на двубоя Симон създаде известни проблеми на Ноле, който се наложи втори път да сервира за мача, но той го стори със 7:5. Домакините пък го надъхаха с ритми на Горан Брегович и неговия "оркестър за сватби и погребения".

 

В събота от 15,00 часа ще се изиграе мачът на двойки, който ще противопостави Ненад Зимонич и Виктор Троицки на Микаел Лодра и Арно Клемон. След очакваните победи на първите ракети на двете страни, сега всяка победа оттук нататък е ключова. С огромен интерес се чака и битката на Новак Джокович и Гаел Монфис, които се намират в перфектна форма.

 

Победител в турнира е отборът достигнал до три победи от петте срещи. До момента Франция има девет титли, а Сърбия е дебютант в тази фаза.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини