№1 и №2 в схемата на финал в София (+ снимки)



06-02-2016 20:39 | Станко Димов

Виктор Троицки е вторият финалист на Garanti Koza Sofia Open. Сърбинът, който е поставен под №2 в схемата, осъществи пълен обрат в двубоя си срещу Мартин Клижан – 4:6, 6:3, 7:5 след близо два часа и половина игра в „Арена Армеец”. На трибуните в залата имаше около 6 000 зрители, сред които спортният министър Красен Кралев, председателят на ВКС - Лозан Панов, актрисата Теодора Духовникова, легендарните спортисти от близкото минало Йордан Йовчев и Любо Ганев, и още много популярни личности

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

Така в неделя на финала на дебютното издание в София ще излязат първите двама в схемата. Припомняме, че по-рано днес Роберто Баутиста Агут се наложи с 2:0 сета над Жил Мюлер – 7:6 (5), 6:4.

„Не започнах добре мача, даже бих казал, че първият сет беше ужасен за мен. Той използва много спин в ударите си, възползва се от предимството на левичаря. В сравнение с предишните ми двубои, днес не играх на ниво, но важна е само последната точка”, каза пред Tennis24.bg Троицки.

„Досега не съм игра с него (бел.ред. Баутиста Агут), но го познавам много добре. Той е стабилен от основната линия, играе агресивно, почти не допуска грешки. Аз ще се боря за втора титла за сезона, но същото важи и за него. Предстои финал между първия и втория в схемата, което мисля, че е добре и за самия турнир”, каза още сърбинът, който през януари спечели титлата от турнира в Сидни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини