Роберто Баутиста Агут: Искам в Рио



06-02-2016 17:05 | Tennis24.bg

Роберто Баутиста Агут е първият финалист на Garanti Koza Sofia Open. Той победи Жил Мюлер със 7:6 (5), 6:4 в първия полуфинал. Ето какво каза испанецът, поставен под номер 1 в схемата, след успеха си.

- Това ли е най-добрият старт на сезона в кариерата ти?
- Да, Това е най-добрият старт за сезона в кариерата ми. Мисля, че успях да поддържам нивото, което показах в Австралия. Изиграх много сериозни турнири срещу много трудни противници. Днес първият сет беше много завързан, трябваше да се боря до последната точка. Имах няколко възможности за пробив. Жил сервира наистина добре и игра страхотно. Успях обаче да го пробия във втория сет и след това доиграх стабилно мача.

- Ще промениш ли нещо в тактиката си за финала?
- Не мисля да променям това, което правих досега. А и не знам още срещу кого ще играя. Нямах време досега да мисля за утре. Първо ще си почина и ще се наслаждавам на постигнатото, на добрия сезон до момента. Последните 6-7 месеца играя добре и искам да задържа това ниво.

- Какъв играч предпочиташ за финала – левичар или десняк?

- Предпочитам да играя с играчи с дясна ръка, разбира се. Но ако се падне левичар, какво да мога да направя. Играх с Клижан преди две седмици в първия кръг на Откритото първенство на Австралия. Но няма значение кой ще победи.

- Изиграхте много равностоен мач с Мюлер, но ти спечели важните точки. Това се дължи на по-добрата ти психологическа подготовка или?
- Да. Днес в тениса има много емоции. Трябва да знаеш какво се случва в главата ти, в мача. Днес мисля, че ми се получи добре.

- Успехите ти напоследък сигурно те карат да се замисляш и за Олимпийските игри. Стремиш ли се към място в отбора на Испания за Рио?
- Да. Работя много упорито. Всеки спортист мечтае за участие в Олимпийски игри. Със сигурност и на мен ми се въртят такива мисли в главата. Не съм фокусиран само върху това, но със сигурност ще се постарая да успея.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ БАУТИСТА АГУТ - МЮЛЕР

Екип на Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини