Клижан с първа победа над Сепи (+ снимки)



05-02-2016 21:46 | Станко Димов

Станаха ясни всички полуфиналисти на Garanti Koza Sofia Open. Последният, който си заслужи място в Топ 4 в турнира е Мартин Клижан. Поставеният под №7 словак се наложи с 6:4, 6:3 над Андреас Сепи (Италия, №4). Това беше първа победа за Клижан над Сепи от изиграни 4 двубоя между тях.

Двубоят започна изключително равностойно, като двамата се вкопчиха в здрава битка от първата точка. В десетия гейм Клижан успя да реализира пробив и измъкна сета с 6:4. В началото на втората част Сепи на свой ред успя да пробие началния удар на съперника си за преднина 1:0, но отговорът на Клижан бе повече от категоричен – 4 последователни гейма за словака! До края на срещата левичарят не изтърва инициативата и си заслужи успеха.

На полуфиналите в събота Клижан ще се изправи срещу втория в схемата Виктор Троицки. Това ще бъде двубой №6 между тях, като до момента сърбинът води с категоричното 4:1 победи.

„Сезонът не започна добре за мен, но в София намерих играта си. Честно казано имах и късмет с жребия. В първи кръг играх срещу тенисист с „уайлд кард” (бел.ред. Александър Лазов), който не е в Топ 100. Успях да запиша добра победа и това ми върна увереност в силите”, коментира Клижан пред Tennis24.bg.

„Нямам добри показатели срещу Троицки. Той ме е побеждавал няколко пъти, а освен това от началото на година е под пара. Определено не очаквам лесен мач, но ще се опитам да покажа най-доброто от себе си”, каза още Клижан.

Другият полуфинал е между Роберто Баутиста Агут и Жил Мюлер.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини