Колшрайбер срещу Троицки в София (+ снимки)



04-02-2016 19:50 | Станко Димов

Филип Колшрайбер е последният, който си гарантира място на четвъртфиналите на Garanti Koza Sofia Open. Петият в схемата германец се наложи с 2:1 сета над Дамир Джумхур, в отделните части 6:1, 4:6, 6:3 след точно час и половина игра на централния корт в „Арена Армеец”. Срещата бе изгледана на живо от спортния министър Красен Кралев.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

Колшрайбер започна ударно срещата и в първия сет реализира цели 3 пробива, за да поведе с 6:1 след едва 20 минутки игра. През втората част обаче силите на корта се изравниха. Изключително дългият и напрегнат откриващ гейм на сета приключи с пробив на сметката на Джумхур, който успя да съхрани подаването си до самия край и след 6:4 изравни резултата.

Финалният сет също бе решен след ранен пробив, осъществен от Колшрайбер. В крайна сметка последната точка в срещата бе на сметката на Колшрайбер, който си подпечата продължаването в турнира.

В петък германецът ще се изправи срещу втория в схемата Виктор Троицки, срещу когото води с 4:1 победи в директните двубои. Залогът в мача ще бъде участие на полуфинал в София.

„Започнах перфектно двубоя и спечелих лесно първия сет. Това обаче ми изигра лоша шега в началото на втория сет, когато допуснах пробив. Не сервирах добре, чувствах напрежение. След това имах много възможности да върна пробива, но не успях. В третия сет отново стабилизирах играта си и успях да се наложа”, коментира пред Tennis24.bg Колшрайбер след мача.

„С Троицки ще бъде тежък двубой, няма съмнение в това. Срещу него винаги е трудно. Категорично той е фаворит в мача. Той направи страхотно завръщане в тура, а освен това записа и много силни резултати от началото на сезона”, каза още германецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини