Квалификант достигна до втори кръг в София



02-02-2016 13:19 | Tennis24.bg

Отличната серия на Мариус Копил на турнира Garanti Koza Sofia Open продължава. Румънецът, който стартира от квалификациите, се класира за осминафинал в турнира, след като на спечели двубоя си с Хьон Чун (Южна Корея) с 6:2, 6:3. Срещата се проведе на централния корт в „Арена Армеец” и продължи точно един час.

Чун влезе в двубоя като фаворит, но така и не успя да защити високите очаквания към него. Кореецът допусна два пробива в първия сет, а във втория картината не се промени.

Копил успя да пробие на 0 във втория гейм и да поведе с 2:0 гейма, като при 5:2 в своя полза пропусна два мачбола при начален удар на Чун. Сервирайки за двубоя обаче румънецът не трепна и си подпечата успеха в мача.

В спор за място на четвъртфиналите Копил ще срещне победителя от двубоя Евгени Донской (Русия) – Адриан Манарино (Франция, №8).

Място във втори кръг си гарантира и Тимо де Бакер. Холандецът ъщо постигна експресна победа – 6:4, 6:1 над Матю Ебдън (Австралия) и си гарантира двубой с 4-ия поставен Андреас Сепи (Италия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини