„3Т” отборите излизат на централния корт с Андреас Сепи



 „3Т” отборите излизат на централния корт с Андреас Сепи
Свързани турнири
Тагове
01-02-2016 10:56 | Tennis24.bg

В понеделник, след мача на Александър Лазов и Мартин Клижан, на централния корт на „Арена Армеец София” излизат младите таланти до 12 г., част от „3Т” отборите и поставеният под номер 4 в основна схема на Гаранти Коза София Опън – Андреас Сепи.

Младите състезатели са част от новия проект на БФТенис - „3Т – Тенис тийм талант”. Селекцията на децата бе направена въз основа резултатите от Държавното лично първенство до 12 г. в зала - единично и двойки и от квалификационен турнир, който завърши през изминалата събота и неделя.

Най-добре представителите се деца се класираха в отбор „А” и отбор „Б”. По проекта се покриват разходите за участие на отборите в престижни международни турнири. Международният календар на първия отбор включва участие в 9 от най-силните международни състезания, а на втория – 6. Всеки отбор се състои от 2 момчета, 2 момичета и 1 треньор.

Отбор „А” се състои от Динко Динев – ТК „Черноморец” Бургас, Светлин Керемедчиев – ТА „Спорт палас Сливен”, Катерина Димитрова – ТК „Локо 98”, Денислава Глушкова – СК „Дема” с капитан Йордан Кънев. Отбор „Б” се състои от Драгомир Драганов – ТК „15-40”, Велизар Илиев – ТК „Барс”, Стела Пеева – ТК „Авеню Бургас”, Мария Танева – ТК „Нова Загора” с капитан Крум Крумов.

Андреас Сепи, достигнал до номер 18 в световната ранглиста, носител на три ATP титли, който през изминалата година победи Роджър Федерер на Открито първенство на Австралия, ще даде своите ценни съвети на младите таланти в отбора.

Проектът „3Т – Тенис Тийм Талант” е част от стратегията на БФТ за развитие на тениса в България и в частност на състезателния детски тенис. Новият проект на Българска федерация по тенис цели в следващите години във възрастите до 11 г. , до 12 г., до 13 г. и до 14 г. да бъдат сформирани отбори от най-талантливите български деца и да бъде финансирано участието им по най-силните състезания в Европа и света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини